TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

Szemhéjplasztika

A szem az arc feltűnő jellegzetessége, Mind a szemkörnyék...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

ORRPLASZTIKA

Orrplasztikán hagyományosan a külső orr alakját esztétikai indokkal megváltoztató műtéteket értjük. 

Az orr az arc karakterét nagymértékben meghatározó tényező. Alaki eltérései – más eltérésekkel szemben, melyek öltözködéssel, sminkkel, hajviselettel eltüntethetők - nem leplezhetők. 

A külső orr összetett struktúra, részint csontos, részint porcos vázra épül. A műtét előtt tisztázni kell, hogy az orr mely részének korrekciójára van igény. Az orrgyök, orrhát, orrcsúcs, orrszárnyak, netán az orr-száj szöglet megjelenésén kell változtatni. A köznyelv „kampós” orrnak nevezi az orrhát púpját. Lógó orrcsúcs okozza a „hosszú” orrot, melynél a száj-orr szöglet derékszögű vagy annál kisebb.

Számos felmérés és tanulmány foglalkozott már az esztétikus orr jellemzőivel. Különböző arányokat állítottak fel, melyek az arcba illeszkedő harmónikus orrformát igyekeztek leírni. 

A műtét

A műtétet rendszerint altatásban végezzük. A behatolás az orrnyílásokon keresztül történik, esetleg az orrhát két oldalán kell ejtenünk 1-1 kisebb metszést, mely nyom nélkül gyógyul. A műtét után az orrüreget tamponáljuk, ezt másnap távolítjuk el. Ezt követően a páciens hazabocsátható. 

A műtét után

Mérsékelt fájdalom jellemzi az első napot, ami fájdalomcsillapítókkal jól uralható. A műtét után számítani kell a szemhéjak, az orr szöveteinek duzzanatára, bevérzésére. A duzzanat már az első héten csökken, a bevérzés két hét alatt szívódik fel. Ha a csontos vázon is történt manipuláció, akkor a műtét után egy hétre gipszsínt helyezünk fel, mely a varratszedés után eltávolítható. A teljes (csont-porc) gyógyulás hat hét. A varratok eltávolítása egy hetes korban történik.

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK