TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

Orrplasztika

Orrplasztikán hagyományosan a küső orr alakját esztétikai indokkal...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

SZEMHÉJPLASZTIKA

A szem az arc feltűnő jellegzetessége. Mind a szemkörnyék, mind maga a szem kifejezi a gondolatainkat. A szövetek, az izomzat, a zsír, a haj, a szempillák mind hozzájárulnak a rólunk kialakuló benyomáshoz. A kor, a napsugárzás és öröklött tényezők okozzák a redőket, a mély ráncokat és a szem körüli “táskákat”.

A kor nemkívánt hatása lehet, amikor kimerültnek és korunknál idősebbnek látszunk. A szemhéjplasztika a szemek fiatalos megjelenését igyekszik helyreállítani. Ebbe beletartozik a felső szemhéj, az alsó szemhéj illetve mindkettő műtéte.

A szemkörnyék lézeres bőrfelújítása (resurfacing) nem-sebészi alternatívája a műtétnek, melynek eredményessége a szemek körüli bőr vastagságának függvénye. 

A műtét

Helyi érzéstelenítésben történik, altatásban ritkán végezzük, ezért ambuláns műtétként végezhető. Fontos a műtét utáni pihenés, vezetés nem javasolt, az otthoni felügyelet az első 24 órában. 

Komplikációk: bevérzés, duzzanat, elhúzódó sebgyógyulás, sebfertőzés, petyhüdt alsó vagy felső szemhéj, aszimmetria, a szemhéj kifordulása (alsó).

Gyógyulás: Mi várható?

A szemkörnyék duzzanata, bevérzése néhány napig észlelhető. 

A varrat 1 hetes korban eltávolításra kerül. A bevérzés, duzzanat 10 nap alatt szívódik fel, de make-up használatával korábban is javítható. A normál tevékenység 1 hét-10 nap után végezhető, 2 hét múlva az eredmény már szemmel látható. Kb. 6 hónap, mire a heg piros színe eltűnik.

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK