TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

BOTOX kezelés

A botox kezelés egy forradalmi beavatkozás az arc ráncainak...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

EMLŐKISEBBÍTÉS

Az emlőkisebbítés vagy redukciós mellplasztika célja egy sokkal bájosabb külső megteremtése kisebb, szebb alakú, a testtel arányos nagyságú mellek létrehozásával. Ezzel együtt a hölgyek megszabadulnak a nagy emlők okozta egészségügyi problémák fogságából is.

Számos egészségügyi probléma oka a nagy mell. A nagy súly hátfájdalmat, gerinc elváltozást, kóros testtartást és légzési panaszokat is okozhat. A melltartó pántja a vállakon okoz bevágást, a súlyos emlők gátolják a normál napi tevékenységet is. A hatalmas mellek kisebbségi érzést, csökkent önértékelést okozhatnak.

A beavatkozás

A mellkisebbítés kórházi körülmények között altatásban történik. A műtét során eltávolításra kerül a zsírszövet, a mirigyállomány illetve a bőr egy része. Csökkentjük a bimbóudvar átmérőjét is.

A metszések az areola szélén, attól függőlegesen lefelé valamint az alsó áthajlásban történnek. A bimbó-bimbóudvar komplexet a kívánt magasságba helyezzük át.

Ezt követően speciális melltartó viselése javasolt. A kezdeti fájdalom fájdalomcsillapító tablettával jól uralható. A hegek 6-12 hónap alatt halványodnak el. 

Az eljárás kiegészíthető szükség esetén a hónalji terület zsírszívásával is.

Gyógyulás: mi várható?

Tapasztalt plasztikai sebész kezében a műtét biztonságos, azonban, mint minden más műtétnél, ennél is előfordulhatnak szövődmények, mint pl. bevérzés, vérömleny, sebfertőzés, szöveti vérellátási zavar. 

A legtöbb esetben a duzzanat és a bevérzés a műtét után néhány hét alatt eltűnik. Az emlők a végleges formájukat 3 hónap alatt érik el.

Annak ellenére, hogy a sebész a hegeket annyira igyekszik láthatatlanná tenni, amennyire csak lehet, néhány heg jól látható marad. A dohányosok esetében inkább lehet számítani elhúzódó sebgyógyulásra, szélesebb hegekre. A hegek a műtétet követő hónapban pirosak és hullámosak lesznek, majd fokozatosan elhalványulnak. 

A jó hír az, hogy a melltartó vagy a fürdőruha eltakarja a maradó hegeket és a legtöbb esetben nem gátolt rövid top viselése sem. 

Szoptatási képesség

Mivel a mellkisebbítés során a tejcsatornák egy része is eltávolításra kerül illetve sérül, nem garantálható a szoptatási képesség a műtét után.

Néhány esetben a bimbó vagy az emlő egy része érzéketlen marad. Ritkán a bimbó és a bimbóudvar vérellátása annyira lecsökken, hogy szövetelhalás következik be. (Ez későbbi rekonstrukciót igényel.) 

A végső eredmény

A mellkisebbítés a plasztikai beavatkozások közül talán a legdrámaibb változást idézi elő. Vége a diszkomfort érzésnek, a nagy emlők okozta panaszoknak. A ruhák is szebben állnak, az új megjelenéssel a sok kellemetlenség - ami miatt oly sokáig tervezte a műtétet - a múlté lesz. 

Adjon időt önmagának, családjának és barátainak, hogy megszokhassák új énjét, és - mint sok más nő - élvezze a szebbé vált test előnyeit.

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK