TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

Zsírszívás

A zsírszívás vagy  liposuctio az egyik legismertebb...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

EMLŐFELVARRÁS

Az emlőfelvarrás vagy  mastopexia a hölgyek fiatalabb korára jellemző mellformát állítja vissza. Az évek során a mellek veszítenek feszességükből, formájuk megváltozik, a terhesség és a szoptatás csökkenti a bőr rugalmasságát, ezért megereszkednek. Az emlőfelvarrás emeli és újraformázza az emlőket - lassítva a kor és a gravitáció hatását. A beavatkozás során csökkenthető a bimbóudvar átmérője is. 

A mellfelvarrás elvégezhető mellnagyobbítással együtt is, ez főleg a terhesség után gyakori, amikor az emlő megereszkedése térfogatvesztéssel párosul. A terhesség és a szoptatás gyakran eredményez bőrmegnyúlást, ami később kisebb megereszkedett emlőkhöz vezet. Ha Ön szeretne még szülni, akkor tanácsos a mellfelvarrást a szülés utánra halasztani.

Mint az összes többi plasztikai beavatkozásnál, a reális elvárás és a kiegyensúlyozottság itt is fontos. Noha bármilyen nagyságú emlő felvarrható, a kisebb emlők esetében az eredmény tartósabb lesz.

A beavatkozás

Bár nem egyszerű a műtét, gyakorlott plasztikai sebész kezében biztonságos. A mastopexia kórházi körülmények között altatásban történik.

A metszések a bimbóudvar szélén, attól függőlegesen illetve az alsó áthajlásban történnek.

Lehetséges komplikációk

Mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szöbődményei. Bevérzés, vérömleny, gyulladás léphet fel, kóros hegképződés követheti a műtétet. Elhúzódó gyógyulás és kóros hegképződés gyakoribb a dohányzók esetében.

Mivel a tejcsatornák épen maradnak, a mastopexia nem befolyásolja a szoptatási képességet.

Műtét után: Mi várható?

A műtét után a sebeken ragasztás, a melleken rugalmas kötés vagy speciális melltartó lesz, mely nyugalomban tartja az emlőt. A mellek duzzadtak, bevérzettek a műtét után, néhány napi diszkomfort érzés várható. Fájdalomcsillapítókkal a panaszok jól csökkenthetők. Fontos, hogy a gyógyulás ideje alatt a melltartót állandóan viselje. 

Két-három hét múlva a varratok eltávolításra kerülnek. Megjegyzendő, hogy ha a maradandó heget a melltartó illetve a fürdőruha elfedi. A hegek pirosak vagy hullámosak lehetnek néhány hónapig, végül halványodnak, kevésbé lesznek láthatók. 

A beavatkozás eredményezhet nem egyforma magasságban lévő bimbókat vagy maradandó érzészavart a bimbóudvar ill. az emlő területén.

A zavartalan gyógyulást biztosítandó néhány hét pihenés javasolt a műtét után. Tartózkodjon a kar fej fölé emelésétől és a kimerítő sporttól 6 hétig.

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK