TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

Ráncfeltöltés

A ráncok kialakulását a bőr elöregedése és az izommozgások együttes hatása okozza...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

EMLŐNAGYOBBÍTÁS

Az emlőnagyobbítás előnyösen változtatja meg a kis melleik miatt elégedetlen hölgyek testkontúrját.

Implantátum

Sokféle gyártmány, sokféle forma, sokféle méret létezik. A választás attól függ, milyen formát szeretne a páciens. Az anatómiai forma természetesebb emlőt, lágyabb felső áthajlást eredményez, a kerek forma jól észrevehető ívet képez. Az implantátum nagyságát meghatározza továbbá a mellkas formája, a mellek szélessége, a mellbimbók elhelyezkedése illetve a két mell közötti távolság. 

Az implantátum típusát, formáját, nagyságát a páciens elvárásai és adottságai alapján közösen döntjük el. 

Műtét

A mellnagyobbítás kórházi körülmények között történik altatásban, egy éjszakát kell az intézményben tölteni. 

Az implantátum behelyezése történhet a mell állománya alá illetve az izom alá. A metszés lehet az alsó áthajlásban (leggyakoribb), a bimbóudvar szélén vagy a hónaljban.

A plasztikai sebészek nincsenek egységes állásponton arra vonatkozóan, hogy az implantátumot izom fölé kell-e helyezni vagy inkább alá. Mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is.

Műtét után

A műtét utáni mérsékelt fájdalom gyógyszeresen jól uralható. Jellemző a feszülés, nyomásérzés a mellek területén, mely fokozatosan enyhül. A műtét utáni kemény tapintatú duzzadt emlők néhány hét alatt felpuhulnak. 

Speciális melltartó viselése javasolt 6 hétig, mely csak a zuhanyozás idejére vehető le, ami a második héttől engedélyezett. Varratszedés 3 hetes korban történik. Emelés, nehezebb tornagyakorlatok végzése 3 hét után. 

Lehetséges szövődmények

Elhúzódó sebgyógyulásra hajlamosít a cukorbetegség, autoimmun betegség illetve a dohányzás. 

Előfordulhat bevérzés az implantátum üregébe (2-3%), szöveti izzadmány keletkezése (10%), gyulladás (1-4%), túlsarjadt heg, aszimmetria, az implantátum gyűrődése, a bimbó-bimbóudvar időleges érzészavara.

Speciális szövődmény az implantátum körül képződő vastag tok és annak zsugorodása. A tokképződés függ a páciens adottságaitól, az implantátum típusától, méretétől, felületétől, az elhelyezkedésétől, a sebészi technikától. 

Összefoglalva

A mellnagyobbítás biztonságos rutineljárás, mely sok nőnek biztosít elégedettséggel járó megnyerő külsőt. A reális elvárások azonban nagyon fontosak. 

Az emlőimplantátumok nem befolyásolják az emlővizsgálatok kivitelezését (mammográfia, ultrahang) illetve a szoptatást (érintetlen a mirigyállomány). A statisztikák szerint az emlődaganatok korábban kerülnek felismerésre a rendszeres önkontroll miatt.  

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK