TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

HASPLASZTIKA

A hasplasztika célja az elvékonyodott hasfali izomzat, elhízás vagy terhesség miatt kialakult elődomborodó és/vagy lógó has korrekciója. Az elhízás során a bőr elveszíti rugalmasságát, ezért sokszor a diéta és a torna nem hozza meg a kellő eredményt, mert a bőr és a bőr alatti szövetek megnyúltak.

A hasplasztika során a hasfali izomzat feszesebb lesz, a felesleges bőr és zsír eltávolításra kerül. A cél egy vékonyabb, laposabb hasfal, a reális elvárások azonban itt is rendkívül fontosak. A hasplasztika nem helyettesíti a fogyókúrát!

Műtét előtt

A műtét előtt komplett kivizsgálás szükséges. Ideális, ha a páciens egészséges és a beavatkozás során a zsírfelesleget illetve a bőrfelesleget kívánja eltávolíttatni. Ajánlatos, hogy ha Ön fogyni szeretne, a célsúlyhoz közel legyen, amikor a műtétre vállalkozik. Ha még szülni szeretne, a hasfal a műtét után újra meg fog nyúlni, ezért célszerű a terhesség utánra halasztani a beavatkozást.

A műtét

A hasplasztika altatásban történik. A műtét után néhány nap kórházi tartózkodás szükséges. A köldök és a szeméremdomb felett ejtett ívelt metszésből (melyek kétoldalon találkoznak) a köldök alatti terület (bőr+zsír) eltávolításra kerül. A hosszanti hasizomzat feszesítése varrattal történik, majd a köldök feletti bőrt a hasfalról felszabadítva és lefelé húzva tudjuk zárni a sebet. A bőrköldököt az eredeti helyén megőrizzük. Drént mindig hagyunk a területen, majd kötés és rugalmas haskötő felhelyezésére kerül sor. 

Gyógyulás: Mi várható?

A műtét utáni enyhe fájdalom és diszkomfort érzés gyógyszerekkel jól befolyásolható. Kismértékű duzzanat, a köldök körüli terület érzészavara normális. Varratszedés három hetes korban történik. A rugalmas haskötőt 6 hétig kell viselni, irodai munka három hét után végezhető. 

A hegek csak későn - 9-12 hónap múlva - kezdenek halványodni.

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK