TILLMANNPLASZTIKA                                 +36 70 944 9664

       SZEKSZÁRD   BUDAPEST  SZÉKESFEHÉRVÁR

Mellkisebbítés

A mellkisebbítés vagy redukciós mellplasztika ...

TillmannPlasztika

+36 70 944 9664

ZSÍRSZÍVÁS

A zsírzsívás vagy  liposuctio az egyik legismertebb beavatkozás. Az eljárás körülírt zsírfelrakódások maradandó eltávolítására szolgál, amelyek diétára és tornára nem tűnnek el. Leggyakrabban a csípő, comb, has, ritkábban a térdek, bokák, arc és nyak területén.

A legjobb eredményt rugalmas bőr alatti zsírfelrakódás esetén lehet elérni. Elhízás nem kezelhető vele. A liposuctio utáni - fokozott kalóriabevitel okozta - súlygyarapodás elsősorban a nem kezelt területeken fog jelentkezni.

Számos tényező befolyásolja az eredményt: fizikai kondíció, genetikai adottság, diéta, testmozgás, dohányzás, alkoholfogyasztás, a bőr rugalmassága. Néhány esetben az ideális testkontúr elérhetetlen izomgyengeség vagy sérv miatt.

A műtét

Altatásban, vagy kisebb terület esetén helyi infiltrációs érzéstelenítésben is végezhető. Kis metszésekből - több irányból - a kívánt területen a bőr alatti zsírszövetet fémkanül segítségével szívással eltávolítjuk. 

A gyógyulás

A gyógyulás viszonylag gyors. A bevérzés és duzzanat két hét alatt felszívódik. Speciális szorító ruházatot kell viselni ez alatt az idő alatt, ami a bőr zsugorodását is segíti. Az öltések egy hét után kerülnek eltávolításra.

Az eredmény azonnal látható, de a duzzanat felszívódásával kifejezettebbé válik. Irodai munkához egy hét után, fizikai munkához 3 hét után visszatérhet. Kerülje a napot, amíg a bevérzés teljesen fel nem szívódik. 

Az eredmény végleges. Elhízás esetén azonban a kezelt terület hullámossá válhat a bőr rugalmasságától és a visszamaradt zsírszövettől függően.

Lehetséges komplikációk

Mint a többi beavatkozásnál, itt is lehetnek komplikációk. Felszíni egyenetlenségek, bőr elszíneződés, aszimmetria, kóros hegképződés, vér- vagy folyadékgyülem a bőr alatt. Ritka szövődmény a bőr érzészavara, a bőr vérellátási zavara, zsírembólia vagy komolyabb fertőzés. A vérzés a beavatkozás alatt szokványos. Ez határozza meg azt az eltávolítható zsírmennyiséget, mely még a beavatkozás biztonságát nem veszélyezteti. 

A zsírszívás után a heg az első 2-3 hónapban még piros, kiemelkedő, majd fél éves korban már halvány, lapos és puha lesz. A heg körül lehet zsibbadás, égető érzés, bizsergés. Ezek általában elmúlnak.

Mindenképpen jelezze, ha Ön hajlamos a keloid képződésre!

tillmann © 2020

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletek.

OK